Marihuana dozvoljena još samo u Amsterdamu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marihuana dozvoljena još samo u Amsterdamu

Holandska policija počela je danas da primenjuje zakon o zabrani prodaje marihuane stranim turistima u specijalizovanim barovima.

Posebna pažnja usmerena je na grad Mastriht, gde su vlasnici jednog kafića upozoreni da su prekršili novi zakon, a kupci planiraju da održe protest tokom dana.

Mastriht se nalazi blizu granica sa Belgijom i Nemačkom, iz kojih neprestano dolazi veliki broj ljudi samo da bi kupili marihuanu.

Marihuana je zvanično ilegalna u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Holandiji, ali se decenijama otvoreno prodaje u malim količinama u specijalizovanim kafićima, u skladu sa poznatom holandskom politikom tolerancije. Vlada je od danas uvela promene, pa samo vlasnici "dozvole za marihuanu" mogu da kupe ovaj opijat u tri južne provincije.

Stanovnici koja nisu rezidenti ovih oblasti ne mogu da dobiju dozvolu, što se prvenstveno odnosi na strane turiste, preneo je AP. Nije predviđeno da se do sledeće godine ovaj zakon primenjuje u Amsterdamu, u kojem se nalazi trećina specijalizivanih kafića, takozvanih kofi šopova.

Gradska uprava protivi se ovoj ideji, a konzervativna holandska vlada pala je prošle nedelje pa zakon možda nikada neće postati važeći u glavnom gradu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Od danas zabrana prodaje marihuane za turiste u Nizozemskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2012, 10:15

Nizozemska policija od danas primjenjuje Zakon o zabrani prodaje marihuane stranim turistima u specijaliziranim barovima. U Mastrihtu su vlasnici jednog kafića upozoreni da su prekršili novi zakon, a kupci su prosvjedovali ispred kafića. Mastriht se nalazi blizu granica sa Belgijom i Njemačkom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.