Izvor: Glas javnosti, 16.Feb.2010, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maoisti pobili 24 policajaca

KALKUTA - U napadu maoističkih pobunjenika na bazu policije na istoku Indije poginula su 24 policajca, saopštili su danas indijski zvaničnici u Kalkuti. Prethodno je javljeno da je u napadu koji se dogodio juče bilo 17 mrtvih, ali u bazi, pretvorenoj u pravo bojno polje, nađeno je još sedam tela, rekao je agenciji Frans pres generalni inspektor policije države Zapadni Bengal, u kojoj se napad dogodio.

Oko dvadeset pobunjenika na motociklima otvorila su vatru na policajce i bacili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bombe, što je izazvalo požare u bazi Šilda, koja se nalazi na oko 170 kilometara jugozapadno od Kalkute, glavnog grada države Zapadni Bengal. U bazi se nalazilo oko sto policajaca i pripadnika bezbednosnih snaga prilikom napada. Policija navodi da je sedam policajaca koji su zadobili opekotine ili povrede od vatrenog oružja odvedeno u bolnicu.

Kišenđi, jedan od maoističkih vođa, preuzeo je u telefonskom pozivu lokalnoj televizijskoj stanici odgovornost za napad. On je rekao da je napad izvršen zbog nedavno pokrenute ofanzive protiv pobunjenika. Ovo je najjači napad maoista na indijske bezbednosne snage od jula prošle godine kada su pripadnici te ekstremno levičarske gerile ubili 30 policajaca u dva odvojena napada u susednoj državi Čhatisgar. Prošlog oktobra 17 policajaca ubijeno je na zapadu zemlje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.