Manifest Borisa Džonsona na šezdeset strana

Izvor: RTS, 24.Nov.2019, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifest Borisa Džonsona na šezdeset strana

Aktuelni premijer Velike Britanije Boris Džonson predstavio je manifest Konzervativne partije, u kojem je najavio i veća izdvajanja za zdravstvo, bolji status medicinskih sestara, napuštanje EU u januaru.
Boris Džonson je manifest na 60 strana predstavio u Telfordu, ističući da njegov cilj nije samo napuštanje Evropske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već i "podizanje čitave zemlje" unapređivanjem zdravstva, školstva i policije.

Osnovni argument manifesta je da konzervativci, ako osvoje vlast, neće povećati porez na dohodak, osiguranje i PDV.
Lider torijevaca najavio je značajna izdvajanja u oblasti zdravstva – 34 milijardi funti godišnje u Nacionalnu zdravstvenu službu, izgradnja 40 novih bolnica u narednih 10 godina, zapošljavanje još 50.000 medicinskih sestara i 6.000 lekara, piše Gardijan.
Kada je reč o Bregzitu, Džonson u manifestu između ostalog obećava izglasavanje sporazuma sa EU pre Božića (25. decembar) i izlazak iz Unije u januaru.
Kako ocenjuje Gardijan, Džonson je izneo malo predloga za rešavanje problema socijalne zaštite. 
Nešto ranije su svoje planove predstavili i laburisti, a potrošačke ambicije dve partije je gotovo nemoguće porediti pošto je razlika enormna.
Prema pisanju Gardijana, na jednu funtu koju torijevci planiraju da potroše ide 28 funti laburista.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.