Mandić: Sramna presuda i skaradna o kojoj se pričalo dugo vremena više ne postoji

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2021, 11:25

Mandić: Sramna presuda i skaradna o kojoj se pričalo dugo vremena više ne postoji

Mandić je na konferenicija za medije saopštio da im je potvrđeno da je ukinuta presuda koju je sutkinja Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša donijela protiv njegovog kolege Milana Kneževića, njega i Mihaila Čađenovića.
“Sramna presuda i skaradna o kojoj se pričalo dugo vremena više ne postoji”, kazao je Mandić. “Imamo odluku koja je negdje na tragu pravde i istine. Imamo veoma ozbiljnu namjeru da se suočimo sa svima koji su montirali lažni sudski proces”, naveo je Mandić i dodao da svi tragovi vode do predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, prenosi RTCG. “To sve mora da se istraži i mi imamo energije da to vodimo do kraja”, poručio je Mandić. Crna Gora je, prema njegovim riječima, zaslužila da bude oslobođena još 2016. godine. “Svi oni koji su učestvovali u ovome moraće da se suoče sa pravdom i zakonom. A bilo bi dobro da neki odmah počnu da podnose ostavke, kao oni iz Sudskog vijeća koji su vodili ovaj postupak”, poručio je Mandić. Milan Knežević je kazao da ne osjećaju nikakvu satisfakciju, kao i da je istina bila njihova vodilja. “Ovaj dan samo je potvrda zakašnjele pravde i ja ne mogu da se radujem”, poručio je Knežević i dodao da je to bio brutalni politički obračun sa DF-om. Kazao je da tužioce i sudije u tom predmetu nema namjeru da krivično procesuira. “Samo ih pozivam da saopšte ko im je izdavao naloge da procesuiraju mene i Mandića”, kazao je Kneživić. Knežević je naveo i kako očekuje da će Branka Milić, biti puštena na slobodu kao što je to slučaj sa Bratislavom Dikićem. Mandić je kazao i kako nakon izmjena zakona očekuje da će se novo tužilaštvo pozabaviti svim tim pitanjima. “Da svi oni koji su selektivno sprovodili pravdu moraju se suočiti sa posljedicama”, poručio je Mandić.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.