Mamić: Izvinjavam se Srbima, izuzetno ih cenim!

Izvor: BKTV News, 18.Mar.2013, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamić: Izvinjavam se Srbima, izuzetno ih cenim!

Izvršni predsednik Fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić izvinio se svim Srbima koje je uvredio, pošto je verbalno napao ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

”Želim da se izvinim Srbima i da objasnim da nisam želeo da vređam srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude… Cenim Srbe i izvinjavam se svima koji su se možda pronašli u mojim rečima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cela hrvatska vlada zajedno… Neka srpski narod bude miran, želim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << im svako dobro”, poručio je Mamić za ”Informer”.
”To što sam izgovorio nije primereno i takvim rečima nema mesta u civiliziovanoj komunikaciji”, dodao je Mamić.
Prvi čovek Dinama iz Zagreba izjavio je ranije da Srbin ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i optužio ministra sporta te zemlje Željka Jovanovića da mrzi sve što je hrvatsko.
Ubrzo je reagovalo i hrvatske pravosuđe, koje je optužilo Mamića da je javno pozivao na nasilje i mržnju. Reči Mamića osudila je politička i sportska javnost Hrvatske, a pravosuđe je dozvolilo da se prvi čovek Dinama brani sa slobode.
Izvor: Informer
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.