Izvor: B92, 06.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maliki: Sadamova smrt stvar Iraka

Bagdad -- Irački premijer Nuri al-Maliki oštro osudio zemlje koje su kritikovale pogubljenje bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina.

On je najavio da vlada namerava da razmotri odnose sa tim zemljama. "Pogubljenje diktatora Sadama Huseina je unutrašnja stvar koja se tiče isključivo Iračana", rekao je Maliki u prvoj zvaničnoj reakciji na pogubljenje bivšeg predsednika koji je obešen pre sedam dana.

"Odluka o pogubljenju despota nije bila političke prirode kao što tvrde neprijatelji iračkog naroda. Ta odluka je sprovedena nakon pravednog suđenja koje diktator nije zaslužio", kazao je Maliki u govoru povodom dana vojske i najavio nove operacije protiv pobunjenih snaga u Bagdadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.