Izvor: Danas, 11.Nov.2014, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali znak topline između Kine i Japana

Na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK), prvi put posle više godina, susreli su se predsednik Kine i premijer Japana. Zahlađenje u odnosima nastalo zbog nesuglasica oko toga kome pripada arhipelag Diaoju/Senkaku ublažili su na marginama samita predsednik Si Đinping i premijer Šinzo Abe. Njihov prvi susret „obuhvatio je i javno rukovanje kao mali znak topline“, komentariše Bi-Bi-Si.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Đinping: Ubrzati ekonomsku saradnju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Nov.2014

Kineski lider Si Đinping tokom drugog dana samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) od lidera zemalja u regionu zatražio je da ubrzaju ekonomsku saradnju radi podsticaja globalnog rasta...Tokom drugog dana samita očekuje se da će lideri diskutovati o trgovinskim sporazumima i regionalnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.