Mali: Oteti i ubijeni francuski novinari

Izvor: NaDlanu.com, 02.Nov.2013, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Oteti i ubijeni francuski novinari

Dvojica novinara francuske radio stanice RFI ubijena su na severu Malija, nekoliko sati pošto ih je otela grupa naoružanih ljudi, saopštilo je večeras francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se dodaje da su danas pronađena tela novinara Kloda Verlona i Žislena Dipona, koji su, prema ranijoj vesti stanice RFI za koju su radili, oteti u Kidalu, navodi AP.Dvojicu novinara otela je u Kidalu u Maliju grupa od četvorice naoružanih ljudi, posle intervjua koji su obavli >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << s jednim zvaničnikom separatističkih pobunjenika.Foto: Beta, AP / Rebecca BlackwellRFI je na svom sajtu potvrdio vest o otmici novinara koji su intervijuisali Ambeiri Ag Risu, zvaničnika tuareškog separatističkog pokreta MNLA.Ovo kidnapovanje usledilo je četiri dana pošto su u Nigeru puštena četiri francuska taoca, koje su septembra 2010. oteli pripadnici severnoafričkog krila Al Kaide.Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.