Makron upozorava na nacionalizam: Evropi potrebna prava evropska vojska

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron upozorava na nacionalizam: Evropi potrebna prava evropska vojska

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropa neće moći da se brani bez "prave evropske vojske" i upozorio na porast nacionalizma.

"Nećemo zaštititi Evropljane ako ne odlučimo da imamo pravu evropsku vojsku", rekao je Makron u intervjuu za Evropa 1.

On je dodao da, suočeni sa Rusijom na granicama, koja je pokazala da može da bude preteća, moramo imati Evropu koja sebe brani sama i ne zavisi od SAD.

Makron je apelovao da se treba zaštititi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "od Kine, Rusije pa čak i SAD", podsećajući na odluku Vašingtona da se povuče iz sporazuma o nuklearnom razoružanju iz iz 1980-tih.

"Ko su glavne žrtve (odluke SAD)? Evropa i njena bezbednost", rekao je Makron.

Francuski predsednik je upozorio na porast nacionalizma u Evropi, koji kako je rekao, igra na strah.

"Potrebna nam je snažnija Evropa koja štiti", naveo je Makron pošto je i ranije upozorio da situacija u Evropi podseća na 1930-te.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron upozorava: Raste nacionalizam, treba nam vojska

Izvor: B92, 06.Nov.2018

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da Evropa neće moći da se brani bez "prave evropske vojske" i upozorio na porast nacionalizma..."Nećemo zaštititi Evropljane ako ne odlučimo da imamo pravu evropsku vojsku", rekao je Makron u intervjuu za Evropa 1...On je dodao da, suočeni...

Nastavak na B92...

Makron: Evropi potrebna prava evropska vojska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropa neće moći da se brani bez "prave evropske vojske"..."Moramo da imamo Evropu koja će moći da se brani, ne samo oslanjajući se na SAD", poručio je Makron u intervjuu za "Evropa 1"...Makron je rekao da je potrebna "snažna i suverena Evropa"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.