Makron ugošćuje teroriste u Jelisejskoj palati. Već je njihov sponzor

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Makron ugošćuje teroriste u Jelisejskoj palati. Već je njihov sponzor"

Ankara -- Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu optužio je francuskog predsednika Emanuela Makrona da "sponzoriše terorizam".

Makron je prethodno kritikovao tursku ofanzivu u Siriji protiv kurdske milicije.

"On je već sponzor terorističke organizacije i stalno ih ugošćuje u Jelisejskoj palati. Ako on kaže da je njegov saveznik teroristička organizacija... nema se više šta reći", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Čavušoglu novinarima u parlamentu.

Ankara smatra kurdske snage u Siriji za terorističku organizaciju koja je povezana s kurdskim separatistima u Turskoj i zato je 9. oktobra počela ofanzivu protiv njih, podseća Rojters.

Prošlog meseca Makron se sastao s portparolkom Sirijskih demokratskih snaga predvođenih Kurdima, kako bi izrazio solidarnost Francuske u njihovoj borbi protiv Islamske države u Siriji.

Nešto ranije Makron je rekao da Turska ne može očekivati solidarnost od saveznika u NATO-u istovremeno kada je pokrenula ofanzivu na Siriju.

"Makron ne može biti lider Evrope ako se ovako koleba. Trenutno postoji praznina u Evropi, a on pokušava biti njen vođa", rekao je još Čavušoglu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Međunatovske ćuške: Makron osudio operaciju Ankare u Siriji, a Čavušoglu njega nazvao „sponzorom terorizma“

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2019, 15:18

Francuski predsednik i turski ministar spoljnih poslova imali su verbalni duel zbog vojnog upada Ankare u Siriju, koji je pokrenuo razdor između članica NATO-a. Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je Tursku da se otuđuje od svojih saveznika i da ne bi trebalo da očekuje podršku višenacionalnog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.