Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron se nada nekom pomaku o Iranu tokom zasedanja UN

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je danas nadu da će se dogoditi neki pomak o iranskom pitanju tokom zasedanja Generalne skupštine UN, iako su nedavni napadi na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji "promenili situaciju".

"Nešto bi moglo da se dogodi u Njujorku", rekao je Makron na putu za SAD i dodao da će predstavnici SAD i Irana biti u UN.

Makron je naveo razlike između predsednika SAD i Irana, Donalda Trampa i Hasana Rohanija, dodajući da je Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sposoban da brzo promeni stvari jer odlučuje brzo i sam. Međutim, Rohani je neko kome je potrebno više vremena za pregovore.

Tenzije između Teherana i Vašingtona rastu od maja 2018. kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije toj zemlji u okviru održavanja maksimalnog pritiska.

U Njujorku se ove nedelje održava Generalna debata 74. godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.