Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron poželeo Velikoj Britaniji sreću s Bregzitom

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da sumnja da će EU ponovo pregovarati o sporazumu o Bregzitu nakon što su britanski poslanici velikom većinom odbacili postojeći predlog sporazuma.

PARIZ, 16. januara 2019. (Beta-AP) -  ;

"Ne verujem u to jer smo već otišli onoliko daleko koliko smo mogli", rekao je sinoć Makron.

Britanski parlament je odbacio predloženi sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << s 432 glasa, dok su za usvajanje plana glasala 202 poslanika.

Makron je britanskim liderima poručio da "sami smisle" šta dalje i poželeo im "sreću" u pronalaženju načina da 29. marta napuste EU bez jasnog plana.

Francuski lider je snažni zastupnik EU i zalagao se da Unija očuva tvrd i jedinstven stav o Bregzitu, delimično i da bi sprečio druge zemlje da slede primer Velike Britanije.

On je naveo da veruje da će London tražiti više vremena za pregovore. To bi omelo majske izbore za Evropski parlament, prve na kojima Britanci neće učestvovati od sedamdesetih godina.

Makron je naveo i da je referendum o Bregzitu 2016. bio "manipulisan iz inostranstva" ali nije ništa precizirao.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Sumnjam da će EU ponovo pregovarati o sporazumu o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da sumnja da će EU ponovo pregovarati o sporazumu o Bregzitu nakon što su britanski poslanici velikom većinom odbacili postojeći predlog sporazuma..."Ne verujem u to jer smo već otišli onoliko daleko koliko smo mogli", rekao je sinoć Makron...Britanski...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.