Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron osudio Tursku zbog ofanzive u Siriji

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Tursku da "što je pre moguće okonča" svoju ofanzivu u Siriji, jer postoji opasnost da tom ofanzivom Islamska država obnovi "svoj kalifat".

"Najoštrije osuđujem jednostranu vojnu ofanzivu u Siriji i pozivam Tursku da je okonča što je pre moguće", rekao je Makron na konferenciji za novinare.

Predsednik Francuske je rekao da bi turska ofanziva protiv kurdskih boraca mogla da pomogne Islamskoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da obnovi "kalifat" i dodao da je to odgovornost koju preuzima Turska.

Turski vojnici i njihovi sirijski saveznici ušli su sinoć na severoistok Sirije u okviru ofanzive koju je Ankara pokrenula protiv kurdskih boraca.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON ZA HITAN PREKID OFANZIVE U SIRIJI: Ako Islamska država obnovi kalifat, Turska će biti odgovorna!

Izvor: Kurir, 10.Okt.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Tursku da "što je pre moguće okonča" svoju ofanzivu u Siriji, jer postoji opasnost da tom ofanzivom Islamska država obnovi "svoj kalifat".

Nastavak na Kurir...

Francuska zatražila hitan sastanak antidžihadističke koalicije

Izvor: B92, 10.Okt.2019

Francuska je zatražila hitan sastanak međunarodne koalicije za borbu protiv Islamske države nakon pokretanja turske ofanzive protiv Kurda..."Međunarodna koalicija treba da se sastane jer se nalazimo u novoj situaciji i borba protiv Islamske države može ponovo biti neophodna, jer Islamska država...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.