Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron obećao radnicima manje poreze

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je danas poreske olakšice za radnike iz srednje klase i obećao reprezentativniji parlament ne bi li ugušio petomesečne proteste pokreta "žutih prsluka".

On je takođe upozorio da Francuska i Evropa moraju bolje da se bore protiv ilegalnih migracija.

Makron se u televizijskom obraćanju iz Jelisejske palate bavio temama tromesečne nacionalne debate o razlozima nezadovoljstva demonstranata, visokim porezima, visokom nezaposlenošću >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i sve manjim platama.

Francuski lider je otkrio i mere za povećanje penzija, za pomoć samohranim roditeljima i olakšavanje propisa o referendumima, da bi ljudima bilo lakše da izraze nezadovoljstvo na drugi način osim uličnim protestima.

Makron je, međutim, upozorio i da dolazi vreme teških izbora.

"Ne verujem u stalne referendume, jer referendumi ne omogućavaju teške odluke u vreme kada one moraju biti donesene", naveo je on.

Makron je takođe upozorio da ilegalna imigracija teško pritiska Francusku i Evropu, i rekao da podržava "snažnu" Evropu koja štiti svoje granice dok istovremeno daje azil nekim ljudima iz zemalja gde su im životi ugroženi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron obećao radnicima manje poreze

Izvor: B92, 25.Apr.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je danas poreske olakšice za radnike iz srednje klase i obećao reprezentativniji parlament...On je takođe upozorio da Francuska i Evropa moraju bolje da se bore protiv ilegalnih migracija...Makron se u televizijskom obraćanju iz Jelisejske palate bavio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.