Makron Putinu: Treba intenzivirati konsultacije o Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron Putinu: Treba intenzivirati konsultacije o Siriji

Francuski predsednik Emanuel Makron je u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom danas ocenio da treba intenzivirati razgovore o Siriji, saopštila je Jelisejska palata.Kako se navodi, Makron je telefonskom razgovoru izrazio nadu da će se "intenzivirati" razgovori Pariza i Moskve u cilju mira i stabilnosti u Siriji.

Francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsednik je izrazio žaljenje zbog novog ruskog veta u Savetu bezbednosti kojim je sprečen "jedinstven i čvrst odgovor" UN nakon navodnog hemijskog napada u Istočnoj Guti, navodi se u saopštenju.

Makron je izrazio i duboku zabrinutost pogoršanjam situacije na terenu i podsetio na prioritete Francuske o sirijskom pitanju.

Makron bi u prvu zvaničnu posetu Rusiji trebalo da otputuje u maju.

Rusija i SAD su blokirale uzajamne pokušaje u Savetu bezbednosti da postave međunarodne istražitelje oko navodnog napada hemijskim oružjem u Siriji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Makron Putinu: Intenzivirati dijalog o Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron je u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom danas ocenio da treba intenzivirati razgovore o Siriji, saopštila je Jelisejska palata. Kako se navodi, Makron je telefonskom razgovoru izrazio nadu da će se "intenzivirati" razgovori Pariza i Moskve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.