Makron: Ne zanimaju me novinari, već Francuzi

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Ne zanimaju me novinari, već Francuzi

Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je novinare da suviše misle o sebi a nedovoljno o zemlji, tokom reportaže televizije Frans 2 (France 2) čiji su novinari pitali zašto Makron ima ograničenu komunikaciju s medijima.

"Ne zanimaju me novinari, već Francuzi i to treba svi da shvate", odsečno je odgovorio Makron novinaru koji ga je pitao zašto malo komunicira s medijima, preneli su danas razni francuski mediji na sajtovima i društevnim mrežama.

Makron >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je tokom posete jednoj školi na istoku Francuskoj na dan početa školske godine u ponedeljak, ocenio da bi novinare trebalo da zanima situacija 12 miliona đaka a ne koliko predsednik države komunicira s njima.

"Novinari imaju problem. Suviše misle o sebi a nedovoljno o zemlji. Pričajte mi o Francuzima!", rekao je Makron na video snimku Frans 2 koji je prenet na društevnim mrežama.

Mladi francuski centristički predsednik je svoj petogodišnji mandat započeo ograničenim obraćanjem medijima za razliku od prethodnika, koji su rado govorili s novinarima.

Posle pada popularnosti poslednjih nedelja, Makron je izrazio volju da se češće obraća medijima. Nedavno je dao dug intervju nedeljniku Poen (Le Point) i imenovao je novinara Brunoa Rože-Petija za portparola Jelisejske palate.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.