Makedonija: Zbog nevremena još bez struje dvadesetak sela

Izvor: Press, 02.Jan.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Zbog nevremena još bez struje dvadesetak sela

Više od dvadesetak sela u regionu Reka, jugozapadna Makedonija, biće još najmanje dva dana bez struje zbog nevremena i snega, dok će u opštini Centar Župa električna energija doći danas, saopštio je krizni štab.
Kako prenosi agencija MIA, putevi u tom području su uglavnom prohodni osim dela puta između Kičeva i Ohrida.

Makedonska elektrodistribucija EVN saopštila je da je do nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << regiona gde su se dogodili kvarovi nemoguće doći jer su u planinskoj oblasti.

"U regionu Reka nemoguće je reći kada će snabdevanje strujom biti ponovo uspostavljeno jer je tamo mreža potpuno uništena. Verujem da ćemo problem moći da rešimo za dva, tri dana", kazao je zvaničnik EVN, prenosi agencija MIA.

Živa u termometru se u Makedoniji u nekim delovima zemlje spustila noćas do minus 19 stepeni.

Hladni talas traje u Makedoniji već peti dan, a Makedonske železnice su zbog snega privremeno ukinule dve redovne linije - između Skoplja i Bitole i između glavnog grada i Kičeva, prenosi MIA.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.