Makedonija: Teroristi OVK upali u karaulu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Teroristi OVK upali u karaulu

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje.

Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena. Napad je izveden u 2.30h posle ponoći.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najverovatnije lica sa Kosova. Svi policajci su sada na bezbednom, ali nije jasno šta se dešava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa karaulom niti kakva je situacija u selu Gošince.

Kako je rekao makedonski ministar policije Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su maske sa oznakama OVK i razgovarali su na albanskom jeziku, dok je sa policajcima "na lošem makedonskom" komunicirao jedan od njih.

- Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (predsednik najveće albanske stranke u zemlji DUI Ali) Ahmeti, ni (premijer Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Volimo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati - rekao je jedan od terorista.

Teroristi su razoružali, vezali i tukli četvoricu policajaca, a ceo događaj su snimili i kamerom. Zatim su im dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobegnu inače će ih ubiti.

Opština Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije, a selo Gošice sa oko 500 stanovnika prema popisu iz 2002. godine ima 99 odsto albanskog stanovništva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Makedonija: Teroristi OVK upali u karaulu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015

SKOPLJE - Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je policijsku ispostavu u selu Gošince, opština Lipkovo, u blizini sjeverne granice zemlje...Zvaničnici su potvrdili da je napad na pograničnu ispostavu policije izveden u 2.30h poslije ponoći, da su četiri policajca zarobljena,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.