Majmunske boginje stigle i do SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022, 08:16

Majmunske boginje stigle i do SAD

Zdravstvene vlasti američke države Masačušets potvrdile su postojanje majmunskih boginja, što je prvi slučaj ove zarazne bolesti u SAD u ovoj godini. Ministarstvo zdravlja saopštilo je u sredu da je inficiran muškarac koji je nedavno išao u Kanadu, ali se dodaje da ovaj slučaj ne predstavlja opasnost po javno zdravlje, preneo je "CBS njuz".

Oboleli je stanovnik Masačusetsa, a u bolnici je od 12. maja.

On je u izolaciji u bolnici i u stabilnom je stanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Bolnička uprava je dodala da, pošto je bolest veoma retka, trebalo im je šest dana da ustanove da ima majmunske boginje.

Ministarstvo pokušava da utvrdi kontakte obolelog, dok je bio zarazan.

U sredu je objavljeno da su se majmunske boginje pojavile u Portugaliji, a sumnja se da i u Španiji postoji osam slučajeva ove bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Retka zarazna bolest stigla i u SAD; Evropa je već ima

Izvor: B92, 19.Maj.2022

Vašington -- Zdravstvene vlasti američke države Masačušets potvrdile su postojanje majmunskih boginja, što je prvi slučaj ove zarazne bolesti u SAD u ovoj godini...Ministarstvo zdravlja saopštilo je u sredu da je inficiran muškarac koji je nedavno išao u Kanadu, ali se dodaje da ovaj slučaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.