Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka slučajno aktivirala bombu, ubila sebe i četvoro dece

U pokušaju da zaustavi sina u nameri da izvede samoubilački napad, jedna Avganistanka je aktivirala bombu i izazvala eksploziju u porodičnoj kući, ubivši sebe i četvoro svoje dece.



Preživeli članovi porodice rekli su avganistanskoj policiji da je mladić dao porodici 3.600 dolara pre nego što je im je saopštio da namerava da izvede samoubilački napad i da je u nameri da ga zaustavi, tokom rvanja, majka izazvala eksploziju u kojoj su pored nje i sina poginuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još brat potencijalnog samoubice i dve njegove sestre.

Mladić, koji je trebao da izvede samoubilački napad, školovan je u religioznoj školi u Pakistanu i po povratku kući u avganistansku provinciju Uruzgan tokom vikenda, saopštio je porodici da planira da izvede samoubilački napad.

Drugi mladić, koji je takođe školovan za samoubilački napad, rekao je da su mu njegovi nalagodavci u Pakistanu rekli da samoubilački napad izvede u avganistanskoh provinciji Paktika jer tamo ima nevernika. Ali, kada je video ljude kako se mole u džamiji, odlučio je da se prijavi policiji da je samoubica, rekao je Bašari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.