Majka i očuh idu na robiju jer su godinu dana držali dečaka u podrumu

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka i očuh idu na robiju jer su godinu dana držali dečaka u podrumu

Majka i očuh iz britanskog grada Blekpula godinu dana su svake noći zaključavali 11-godišnjeg dečaka u prljavoj i hladnoj betonskoj podrumskoj prostoriji bez prozora, dovoljno velikoj samo da u nju stane dušek sa vrećom za spavanje i kofa za vršenje nužde. Imena majke i očuha nisu puštena u javnost kako bi se zaštitio identitet maloletne žrtve.

Dečak je, pored toga, redovno zlostavljan i izgladnjivan, i nosi vidne traume zbog užasne situacije u kojoj je bio prisiljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da živi.

Sudija Norman Rajt je majku i očuha odsudio na po 2 godine zatvora.

- Prostorija je nalik zatvorskoj ćeliji u nekoj od zemalja trećeg sveta, a ne dom jedanaestogodišnjeg ili dvaneastogodišnjeg deteta u ovoj zemlji i u ovom veku - Rekao je sudija Rajt prilikom izricanja presude.

Zatvaranje dečaka u podrum osuđeni su zamislili kao neku vrstu kazne, "jer je krao hranu iz frižidera”, a socijalnu službu je alarmirala njegova škola, jer je primećeno da dete svaki dan dolazi gladno na nastavu.

Dečakov biološki otac tvrdi da nije imao pojma šta se da njim događa.

- Užasna mi je pomisao da je nako to uradio mom sinu. Niakda tako nešto ne bih uradio niu životinji, a kamo li detetu - kaže on.

VIDEO > Dečaka držali godinu dana u podrumu:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dečak godinu dana živeo u podrumu

Izvor: Press, 30.Maj.2012, 13:49

Britanski par je godinu dana terao 11-godišnjeg dečaka da spava u zaključanom podrumu bez grejanja i svetla. Socijalni radnici rekli su da anemični dečak nije imao ni toalet već samo običnu kantu, spavao je na starom dušeku, a pokrivao se samo vrećom za spavanje.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.