Izvor: B92, 30.Jul.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majci preti doživotni zatvor

Beograd -- Majka osam beba koje su pronađene mrtve na severu Francuske priznala je da ih je ubila i objasnila da ne želi više dece, čime je njen suprug oslobođen optužbe.

Protiv majke Dominik Kotrez je pokrenuta istraga za ubistvo maloletnika s predumišljajem. Njoj preti doživotna zatvorska kazna.

Leševi su pronađeni u plastičnim kesama na dve različite lokacije na imanju u Vijerzo-Tertru, nedaleko od grada Lila, odakle se osumnjičeni par nedavno odselio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Majka ubijenih beba Dominik Votrez sada je pod istragom i očekuje se da protiv nje bude podignuta optužnica zbog ubistva maloletnih osoba ispod 15 godina.

Tužilac je naložio zadržavanje žene u pritvoru, dok će njen suprug biti pušten na slobodu i ostaje pod sudskom prismotrom.

"Na posmrtnim ostacima beba, rođenih između 1989. i 2007. godine, nisu otkriveni tragovi nasilja, prvi su rezultati obdukcije. Tela su pronađena u dvorištu i u garaži kuće”, rekao je Erik Valijant, tužilac.

Majka ubijenih beba rekla je da nije želela da ide kod lekara da uzme neko sredstvo za kontracepciju.

"Što se gospodina Vorteza tiče, on nam je rekao da je nebo palo na njega. Rekao je da nije ni znao da mu je žena bila u drugom stanju, samim tim nije ni znao da ih je po rođenju ubijala”, dodao je tužilac Erik Valijant.

Komšije su izjavile da im par nikada nije budio nikakvu sumnju i da su uvek bili nasmejani i srdačni.

"Ne, nisam znao za to. To je monstruozno, za mene oni su monstrumi, nisu ljudska bića”, rekao je Janik Kazinski.

"Mislim da je izjava gospodina Vorteza neprihvatljiva. Možda je gospođa uspela da sakrije jednu trudnoću, ali osam, kao što je ona uradila, to je previše”, tvrdi Stev Vico.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.