Mahsa Amini umrla od bolesti, a ne od udaraca, navodi mrtvozornik

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2022, 13:09

Mahsa Amini umrla od bolesti, a ne od 'udaraca', navodi mrtvozornik

Smrt iranske Kurdkinje Mahse Amini uzrokovana je bolešću, a ne udarcima ili premlaćivanjem, navodi se u službenom medicinskom izvještaju objavljenom u petak, tri sedmice nakon što je djevojka umrla u pritvoru policije za moral u Iranu. Iranska forenzička organizacija saopštila je da "smrt Mahse Amini nije uzrokovana udarcima u glavu i vitalne organe i udove tijela", u svom izvještaju objavljenom na državnoj televiziji. Njena smrt je povezana sa "operacijom tumora na mozgu u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RSE: Mrtvozornik navodi da je Iranka Masha Amini umrla od bolesti, a ne od udaraca

Izvor: Danas, 07.Okt.2022

Smrt iranske Kurdkinje Mashe Amini uzrokovana je bolešću, a ne udarcima ili premlaćivanjem, navodi se u službenom medicinskom izveštaju objavljenom u petak, tri nedelje nakon što je devojka umrla u pritvoru policije za moral u Iranu, piše Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Danas...

Iranske vlasti: Smrt Mahse Amini vezana za bolest, nije izazvana udarcima

Izvor: Danas, 07.Okt.2022

Smrt mlade Iranke Mahse Amini u pritvoru je povezana s cerebralnom bolešću i nije izazvana udarcima, pokazuje izveštaj sudske medicine objavljen danas u Iranu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.