Maduro ne želi jeftin šou

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro ne želi "jeftin šou"

Kamioni koji prevoze humanitarnu pomoć u hrani, medicinskom materijalu i drugim humanitarnim potrepštinama i dalje čekaju dozvolu venecuelanskog predsednika da uđu u tu zemlju iz Kolumbije. Nikolas Maduro je danas odbio pomoć i naredio vojnicima da spreče kamione da pređu most između Kolumbije i Venecuele, rekavši da humanitarna kriza ne postoji u Venecueli.
Predsednik Venecuele je rekao da humanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomoć koju sponzorišu SAD, a koja se doprema do kolumbijskog pograničnog grada Kukute, "treba da se raspodeli siromašnim kolumbijskim građanima tamo", prenosi Rojters.

Naveo je da neće dozvoliti da se pravi "jeftin šou" sa humanitarnom pomoći da bi se "opravdao državni prevrat".
"Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a sada nam nude toalet-papir", rekao je Maduro na konfenrenciji za novinare, prenosi agencija.
Američki Stejt department, koji je obezbedio pomoć, pozvao je venecuelanske bezbednosne snage da dozvole da potrepštine uđu u zemlju.
Portparol generalnog sekretara UN izjavio je u četvrtak da "humanitarna pomoć nikad ne bi trebalo da bude korištena kao politički pion" i da bi njena isporuka trebalo da bude sprovedena "po principima humanosti, neutralnosti, nepristrasnosti i nezavisnosti", prenosi Glas Amerike.
Prvi kamioni humanitarne pomoći za Venecuelu stigli su juče u kolumbijski pogranični grad Kukutu.
Reč je o dva kontejnera od 50 tona i najmanje šest kamiona koji su stigli na taj punkt, gde će zvaničnici pričekati na dalje instrukcije u vezi sa distribucijom hrane i lekova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Maduro blokirao humanitarnu pomoć

Izvor: Danas, 08.Feb.2019

Prvi kamioni sa humanitarnom pomoći namenjeni građanima Venecuele stigli su dans do kolumbijskog pograničnog grada Kukute. Članak Maduro blokirao humanitarnu pomoć se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.