Maduro naredio punu borbenu gotovost

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro naredio punu borbenu gotovost

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da Kolumbija i SAD pripremaju provokacije u njegovoj zemlji, te da je zbog toga naredio punu borbenu gotovost. "Imam informacije da su vlasti Kolumbije, zajedno sa Južnom komandom američke vojske, osmislile još jednu provokaciju na granici Venecuele i Kolumbije. Svi pripadnici bolivarskih oružanih snaga moraju biti u punoj borbenoj gotovosti", dodao je Maduro.
Ordené a nuestra FANB mantenerse en vigilancia permanente para defender la Paz y soberanía de la patria, ante la pretensión de la oligarquía colombiana de generar actos de provocación en nuestra frontera común para desviar la atención de su situación interna. ¡No lo Permitiremos! pic.twitter.com/YKnBgbQivq
— Nicolás Maduro (@NicolasMaduro) November 30, 2019 Prema Madurovim rečima, provokacije imaju za cilj organizovanje vojnog sukoba na granici i odvlačenje pažnje od protesta koji se održavaju u zemlji. SAD i njihovi saveznici u regionu vrše pritisak na Venecuelu u pokušaju da pomognu smenu vlasti. Krajem januara, ubrzo nakon što je Maduro položio zakletvu, u zemlji su počeli masovni antivladini protesti. Predsednik Nacionalne skupštine, lider opozicije Huan Gvaido se samoproglasio "privremenim predsednikom", a odmah potom su ga podržale Sjedinjene Američke Države i neke druge zemlje. U znak podrške legitimnog predsednika Nikolasa Madura izjasnili su se Rusija, Meksiko, Kina, Turska, Indonezija i mnoge druge zemlje.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.