Madrid: Marš protiv privatizacije

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Marš protiv privatizacije

Madrid -- Desetine hiljada demonstranata prošetalo je ulicama Madrida u znak protesta protiv vladine odluke o delimičnoj privatizaciji sistema zdravstvene zaštite.

Više od 5.000 ljudi prema procenama policije, a oko 75.000 prema organizatorima, prošetalo je glavnim ulicama španske prestonice i glavnim trgovima centra grada. Mnogi su demonstrirali u bolničkim uniformama, a pridružili su im se i obični građani.

Organizatori su današnji marš nazvali "Bela plima". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portparolka organizatora protesta Fatima Branas izjavila je da su planovi delimične privatizacije zdravstvenog sistema kratkoročno rešenje jer neće doneti uštede i dodala da su ti planovi ništa drugo do "totalna izmena sistema zdravstvene zaštite i narušavanja postojećeg sistema", prenosi AP.

Sa svoje strane, španska vlada tvrdi da su smanjenja budžeta uvedena kako bi se sačuvala sigurnost sistema zdravstvene zaštite tokom recesije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstracije u Madridu

Izvor: Akter, 09.Dec.2012

Desetine hiljada demonstranata prošetalo je danas ulicama Madrida u znak protesta protiv vladine odluke o delimičnoj privatizaciji sistema zdravstvene zaštite

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.