Mađarska potvrdila da je Nikola Gruevski u Budimpešti

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska potvrdila da je Nikola Gruevski u Budimpešti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopšilo je da je potvrđeno da se odbegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj.

Kako se navodi u saopštenju, potvrda da se Gruevski, koji se u Makedoniji traži zbog izdržavanja dvogodišnje kazne zatvora, nalazi u Mađarskoj i da je zatražio azil, dobijena je od mađarskog ministarsva unutrašnjih poslova.

Policija Makedonije je odmah nakon dobijanja te informacije obavestila krivični sud u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Skoplju da raspiše međunarodnu poternicu za Gruevskim. Zbog provere informacije da je bivši premijer Makedonije pobegao u Mađarsku, danas posle podne u Ministarstvo spoljnih poslova je bio pozvan mađarski ambasador u Skoplju.

Poslanik i bivši premijer, za kojim je u Makedoniji raspisana poternica, napisao je ranije na Fejsbuku da je u Budimpešti i da je od vlasti Mađarske zatražio azil.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije juče je objavilo nacionalnu poternicu za Gruevskim, jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dve godine, na koju je osuđen zbog protivzakonite kupovine luksuznog blindiranog "mercedesa" kada je bio premijer.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.