Mađarska pokrenula postupak protiv 268 izbeglica

Izvor: Blic, 22.Sep.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska pokrenula postupak protiv 268 izbeglica

Mađarska policija pokrenula je u poslednja 24 sata krivični postupak protiv 268 ilegalnih migranata na graničnom delu između te zemlje i Srbije

Kako se navodi u saopštenju, u graničnom pojasu Mađarske i Srbije tokom 21. septembra pokrenut je postupak protiv 178 ljudi, a od ponoći do 6 časova jutros protiv još 90 ljudi.

Na teritoriji cele Mađarske 21. septembra je registrovano 5.530 ilegalnih prelazaka granice - 178 na graničnom pojasu sa Srbijom, a 5.338 na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << graničnom pojasu sa Hrvatskom.

Osim toga, kako je navedeno u njihovom jutrošnjem saopštenju, protiv 8 osoba pokrenut je postupak zbog falsifikovanja dokumenata, kao i jedan postupak zbog trgovine ljudima.

Od početka godine do jutros u 6 časova u Mađarskoj je registrovano ukupno 230.030 ilegalnih migranata, od čega je njih 201.982 stiglo preko granice sa Srbijom.

Od zatvaranja granice i stupanja na snagu novog, oštrijeg Zakona o državnoj granici, pa sve do jutros pokrenuta su ukupno 164 krivična postupaka zbog ilegalnog prelaza granice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.