Mađarska i Kina potpisale sporazum o novom Putu svile

Izvor: Blic, 06.Jun.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska i Kina potpisale sporazum o novom Putu svile

Mađarska i Kina potpisale su danas u Budimpešti sporazum o saradnji u kreiranju mreže drumova na novom Putu svile, kojim Kina želi da ojača svoju trgovinu sa Evropom.

Mađarski premijer Peter Sijarto, koji je potpisao sporazum sa kineskim premijerom Vang Jiem, ocenio je da saradnja dve zemlje "nikada nije bila tako dobra ili tako efikasna kao sada" i da Mađarska želi da postane regionalno čvorište za kineske aktivnosti u Evropi.

Sijarto je takođe rekao da kineski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << projekat sa zvaničnim nazivom "Jedan pojas, jedan drum" predstavlja "jedan od najznačajnijih koncepata svetske trgovine". On uključuje dogradnju 370 kilometara duge železničke pruge Budimpešta-Beograd. Taj projekat finansira Kina.

Vang je nazvao Mađarsku "važnim partnerom" u kineskim nastojanjima da ubrza razvoj odnosa sa Zapadom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska i Kina potpisale sporazum o novom Putu svile

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2015

Mađarska i Kina potpisale su danas u Budimpešti sporazum o saradnji u kreiranju mreže drumova na novom Putu svile, kojim Kina želi da ojača svoju trgovinu sa Evropom...Mađarski premijer Peter Sijarto, koji je potpisao sporazum sa kineskim premijerom Vang Jiem, ocenio je da saradnja dve zemlje "nikada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sporazum Kine i Mađarske o Putu svile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2015

Mađarska i Kina potpisale su sporazum o saradnji na stvaranju trgovinske i drumske mreže u okviru novog "Puta svile", kineskog projekta o jačanju trgovine sa Evropom...Sporazum su potpisali kineski ministar inostranih poslova Vang Ji i njegov mađarski kolega Peter Sijarto, javio je AP...Sijarto je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.