Mađari poručili: Srbija brže u EU, nismo zadovoljni 2025.

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari poručili: Srbija brže u EU, nismo zadovoljni 2025.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je, posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom da Unija treba da bude mnogo odlučnija u nameri da ubrza proširenje na zemlje zapadnog Balkana, te da je neophodno da ove godine otvori sva poglavlja u pregovorima o pridruživanju sa Srbijom i Crnom Gorom.

- Mađarska je veoma nezadovoljna stavom Evropske komisije da ove dve zemlje mogu da budu primljene najranije 2025. godine - kazao je Sijarto za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << MTI.

On je takođe oceniokao razočaravajuću prošlonedeljnu izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da će Pariz prijem novih članica EU podržati tek nakon što evropski blok obavi unutrašnje reforme.

- Ovaj pristup pokazuje da zapadna Evropa nedovoljno razume region. Zapadni Balkan može pođednako da postane izvor nestabilnosti ili da donese veliki napredak u bezbednosti Evrope - poručio je Sijarto.

Mađarski šef diplomatije je ocenio da je "prijem država zapadnog Balkana u ekonomskom i bezbednosnom interesu Evrope u celini i njihova integracija bi osigurala stabilnost bu regionu".

Sijarto je dodao da ukoliko to bude zanemareno, "novi talas migracija bi lako mogao da se pojavi na južnim granicama EU, što su u našem slučaju i granice Mađarske".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Srbija i CG moraju brže u EU, nismo zadovoljni 2025."

Izvor: B92, 26.Apr.2018

Brisel -- Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da Unija treba da bude mnogo odlučnija u nameri da ubrza proširenje na zemlje zapadnog Balkana...On je nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom rekao i da je neophodno da ove godine otvori sva poglavlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.