Madagaskar ponovo na udaru oluje,evakuacija stanovništva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022, 09:40

Madagaskar ponovo na udaru oluje,evakuacija stanovništva

Snažan vetar i kišna oluja pogodili su istočnu obalu Madagaskara, a ciklon Batsirai već je udario i na kopno.

Ciklon Batsirai stigao je na kopno sinoć oko 20.00 časova po lokalnom vremenu, a samo sat kasnije je raseljeno skoro 27.000 ljudi, pokazuju podaci državne agencije za upravljanje katastrofama, navodeći da je bilo i nestanka struje, uništenih kuća i polomljenog drveća.

"Vetrovi su strašni. Nikada ovo nisam doživela...Talasi su veoma veoma veliki", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je Hanitra Raharisoa, stanovnica Mananjarija, priobalnog gradića u blizini glavnogmesta olujnog udara.

Ovo je druga velika oluja koja pogađa Madagaskar u manje od dve nedelje, a meteorolozi predviđaju udare vetra i do 250 kilometara na sat i talase visine do 15 metara, prenosi BBC.

Mnogi žitelji su evakuisani u skloništa, a lokalni zvaničnici strahuju da bi klizišta i poplave mogli da ostave još desetine hiljada ljudi bez krova nad glavom.

Prošlog meseca je oluja Ana izazvala velika razaranja na Madagaskaru i smrt 55 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ciklon Batsirai pogodio Madagaskar; tri osobe nastradale

Izvor: B92, 06.Feb.2022

Antananarivo -- Najmanje tri osobe su nastradale na jugoistoku Madagaskara nakon što je ciklon Batsirai pogodio kopno...Ciklon je za sobom ostavio tragove razaranja, srušene zgrade, prekid električne energije i poplave...Državni radio Madagaskara javio je da su tri osobe poginule u gradu Ambalavao,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.