MUSLIMANI, PAKUJTE STVARI I ODJ.BITE: Jeziva poruka gradonačelnika evropske metropole!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jan.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUSLIMANI, PAKUJTE STVARI I ODJ.BITE: Jeziva poruka gradonačelnika evropske metropole!

- Neshvatljivo je kako se možete okrenuti protiv slobode, ali ako vam se ona ne sviđa, spakujte svoje stvari i idite. Ako vam se ne sviđa ovde zato što neki karikaturisti koje ne volite objavljuju novine, onda vam poručujem da idete odavde - kazao je Abutaleb

Gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb, koji je rođen u Maroku, a u Holandiju je došao sa 15 godina, poručio je muslimanskim imigrantima koji ne cene način života u zapadnoj civilizaciji da odu odatle. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << On je uživo na televiziji, samo nekoliko sati posle napada islamista na redakciju francuskog satiričnog nedeljnika “Šarli ebdo” u Parizu, izjavio da muslimani kojima se ne sviđa sloboda mogu spakovati svoje stvari i otići, piše “Dejli mejl”.

Laburistički političar Abutaleb (53), bivši novinar koji je postao gradonačelnik Roterdama 2008. godine, poznat je po otvorenom stavu o imigraciji.

- Neshvatljivo je kako se možete okrenuti protiv slobode, ali ako vam se ona ne sviđa, spakujte svoje stvari i idite. Ako vam se ne sviđa ovde zato što neki karikaturisti koje ne volite objavljuju novine, onda vam poručujem da idete odave – kazao je Abutaleb.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson je izjavio prošle nedelje da je Abutaleb za njega heroj zato što govori otvoreno i direktno.

- Ovo je glupo i toliko neshvatljivo. Idite iz Holandije ako ne možete da pronađete svoje mesto ovde. Sada će zbog vas svi buljiti u dobronamerne muslimane – dodao je Abutaleb.

On je odrastao kao sin imama u severnom Maroku, ali je emigrirao u Holandiju 1976. godine. Prvo je radio kao reporter, a zatim je 2007. postao državni sekretar za socijalna pitanja i nezaposlenost. Kada je postao gradonačelnik Roterdama, drugog grada po veličini u Holandiji sa više od 610.000 stanovnika, postao je prvi imigrant koji je došao na takav položaj u toj zemlji.

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Muslimani, pakujte stvari i idite: Jeziva poruka gradonačelnika evropske metropole!

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jan.2015, 10:59

Holandija – Neshvatljivo je kako se možete okrenuti protiv slobode, ali ako vam se ona ne sviđa, spakujte svoje stvari i idite. Ako vam se ne sviđa ovdje zato što neki karikaturisti koje ne volite objavljuju novine, onda vam poručujem da idete odavde – kazao je Abutaleb Gradonačelnik Roterdama...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.