MUP Rusije: Hakeri napali automatski izborni sistem

Izvor: RTS, 18.Mar.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Rusije: Hakeri napali automatski izborni sistem

Prvi zamenik ruskog ministra unutrašnjih poslova Aleksadar Gorovoj rekao je za "Tas" da su ruski državni automatizovani izborni sistem (GAS Vibori) napali hakeri.
"Mogu samo da potvrdim da se sajber napad dogodio. Međutim, imajući u vidu preliminarni rad organa reda, Federalnog servisa za nadgledanje telekoma i informacionih tehnologija i Centralne izborne komisije Rusije (CIK), sprečen je pad (GAS Vibori) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistema", rekao je Gorovoj.
Sekretarka Centralne izborne komsije Rusije Maja Grišina navela je da je ranije danas hakovan je sajt CIK, a upadi su zabeleženi iz 15 različitih zemalja, dodajući da se na meti našao i informacioni centar CIK-a.
Predsednik Rostelekoma Mihail Osejevski prijavio je da je zabeležen veći broj sajber napada na ruske sajtove u poslednjih nekoliko dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasio se MUP Rusije: Automatski izborni sistem napali hakeri

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2018

Ranije danas, hakovan je sajt CIK, a upadi su zabeleženi iz 15 različitih zemalja, saopštila je sekretarka CIK Maja Grišina..Ruski državni automatizovani izborni sistem (GAS Vibori) napali su hakeri, rekao je danas prvi zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksandar Gorovoj za TAS S...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

HAKOVANI: Brojanje glasova na udaru iz 15 zemalja

Izvor: Mondo, 18.Mar.2018

Ruski državni automatizovani izborni sistem (GAS Vibori) napali su hakeri, rekao je danas prvi zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksadar Gorovoj za Tass...Foto: AP..."Mogu samo da potvrdim da se sajber napad dogodio. Međutim, imajući u vidu preliminarni rad organa reda, Federalnog servisa za...

Nastavak na Mondo...

Nekome smetaju izbori u Rusiji! Izvršen hakerski napad na automatski izborni sistem!

Izvor: BKTV News, 18.Mar.2018

Ruski državni automatizovani izborni sistem (GAS Vibori) napali su hakeri, rekao je danas prvi zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksadar Gorovoj za TAS S..."Mogu samo da potvrdim da se sajber napad dogodio. Međutim, imajući u vidu preliminarni rad organa reda, Federalnog servisa za nadgledanje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.