Izvor: Blic, 10.Mar.2024, 10:00

"MOĆ TAJVANA SU ČIPOVI" Liu Ši Čung, nerezidentni predstavnik za Srbiju: SAD ne žele da dođe do bilo kakvog rata, ali je Kina nepredvidiva

"Ono što Tajvan čini toliko važnim je industrija poluprovodnika, ne samo sa bezbednosne tačke gledišta, već i tehnološke. To je bitno i za novi svetski poredak, jer se ranije nije razmišljalo o tehnologiji koja može da bude ekonomska moć, ekonomska poluga. Upravo sada, Tajvan poseduje tu jedinstvenu polugu i imaće je barem u narednih 10 godina", rekao je Liu Ši Čung, nerezidentni predstavnik Tajvana za Srbiju, ističući globalni značaj koje ostrvo ima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.