MISTERIOZNO NESTALA: Šefu ISIS-a pobegla žena?

Izvor: Mondo, 28.Feb.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIOZNO NESTALA: Šefu ISIS-a pobegla žena?

Žena lidera terorističke organizacije ISIS, Abu Bakra el Bagdadija, tajanstveno je nestala iz ekstremističkog kampa koji se nalazi u severnoj iračkoj provinciji Najnavi, saopštila je iračka televizija Sumarija.

Foto: Screenshot

Kako se navodi, zajedno sa suprugom Bakra el Bagdadija, Nemicom Dijanom Kruger, nestale su i dve njene pomoćnice koje su se stalno nalazile u njenom prisustvu.

Bagdadi je naredio elitnoj jedinici da pronađe njegovu ženu i uhapsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sve koji se nalaze u njenoj pratnji.

Sudbina Dijane Kruger je neizvesna, dok su sve okolnosti njenog nestanka takođe nerazjašnjene.

Svadba Abu Bakra el Bagdadija i Dijane Kruger održana je 8. oktobra prošle godine u Najnavi i protekla je u najvećoj tajnosti.

Ubrzo nakon svadbe novovenčani par je otputovao u Mosul, drugi najveći irački grad, koji je i dalje pod kontrolom Islamske države.

Od tada se spekuliše da Bagdadi boravi u Mosulu, iako niko to nije mogao da potvrdi.

Kruger je nakon svadbe obavljala dužnosti u "šerijatskom sudu" za žene.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VOĐA ISLAMISTA POBESNEO: Pobegla mu žena, traže je elitne jedinice

Izvor: Kurir, 29.Feb.2016, 13:16

Dijana Kruger, žena lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija, misteriozno je nestala iz ekstremističkog kampa koji se nalazi u severnoj iračkoj provinciji Najnavi...Zajedno sa Nemicom Dijanom Kruger, kako se navodi, nestale su i njene dve pomoćnice koje su se stalno nalazile u njenom prisustvu...Bagdadi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.