MISTERIOZNI POLIGON U KINI

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIOZNI POLIGON U KINI

PEKING - Misterija džinovskih linija u Kini. Satelit Gugl mepsa snimio je čitav niz neobičnih struktura u pustinji Gobi u Kini. Zasad niko ne zna čemu služe te džinovske linije, kao ni od čega su napravljene, ali se pretpostavlja da su neka vrsta vojnog poligona.

PEKING - Misterija džinovskih linija u Kini.

Satelit Gugl mepsa snimio je čitav niz neobičnih struktura u pustinji Gobi u Kini. Zasad niko ne zna čemu služe te džinovske linije, kao ni od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << čega su napravljene, ali se pretpostavlja da su neka vrsta vojnog poligona.

Misteriozni oblici nalaze se na granici kineskih pokrajina Gansu i Sjenjang. Neki od njih su veoma blizu Đuđuena, gde su i lansirni i istraživački centar kineskog svemirskog programa. Pored toga što su čudnog oblika, nemoguće je tačno odrediti od čega su strukture napravljene - da li su to ispupčenja ili udubljenja ili su prosto linije samo iscrtane na podlozi. Kad se satelitski snimak zumira, na nekim strukturama mogu se videti prevrnuti i zapaljeni avioni i kamioni, što navodi na pomisao da su tu bili postavljeni kao mete za vojnu vežbu.

Na internetu su se pojavile razne teorije, među kojima su najbrojnije one u kojima se tvrdi da su neobične strukture povezane s vojskom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.