MINISTAR TURIZMA POZVAO SRBE DA LETUJU U HRVATSKOJ

Izvor: Kurir, 19.Jul.2010, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR TURIZMA POZVAO SRBE DA LETUJU U HRVATSKOJ

ZAGREB - Hrvatski ministar turizma Damir Bajs ponovio je poziv srpskim turistima da nesmetano letuju u Hrvatskoj, reagujući na poruku jednog beogradskog lista da

ZAGREB - Hrvatski ministar turizma Damir Bajs ponovio je poziv srpskim turistima da nesmetano letuju u Hrvatskoj, reagujući na poruku jednog beogradskog lista da oni ne treba da odlaze na odmor na zadarsko i šibensko područje, zbog navodno učestalih incidenata.

"Ta preporuka nema opravdanja jer incidenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa srpskim gostima koji letuju u Hrvatskoj nema više od incidenata sa turistima iz drugih zemalja", izjavio je Bajs u Zatonu kod Zadra i podsetio da je u svim takvim slučajevima intervenisala policija.

"To znači da je pravna država reagovala. Mi smo uložili i još ćemo ulagati u animaciju srpskog tržišta, pa kao ministar turizma mogu poručiti da bez ikakvog straha dođu Hrvatsku i na zadarsko i šibensko područje", rekao je ministar, koji se pre nekoliko meseci angažovao u sprovođenju reklamne kampanje u Srbiji.

Prema pisanju današnjeg "Jutarnjeg lista", Bajs je prilikom obilaska turističkog naselja Zaton u nedelju izjavio da u trećem julskom vikendu u Hrvatskoj boravi oko 350.000 turista više nego u istom periodu 2009. pa bi dolazak gostiju u poslednja tri vikenda do kraja sezone mogao da nadoknadi manjak iz predsezone.

Povod za pisanje beogradskog Presa bio je incident u Vodicama kod Šibenika kad je vozač skutera koji je išao u zabranjenom smeru nakon svađe nokautirao vozača automobila, inače povratnika iz Srbije. Policija je ustanovila da se radi o kršenju javnog reda i mira i protiv napadača podnela prekršajnu prijavu.

Bajs i njegovo ministarstvo lane su odmah regovali na nekoliko incidenata u kojima su napadnuti gosti i Srbije ili oštećena njihova imovina, pre svega automobili. Broj incidenata zanemarljiv je u odnosu na broj srpskih gostiju koji borave na Jadranu, pa čak i onih koji borave na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.