Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAN tuži zbog kopije

Peking -- Ispostava nemačkog proizvođača motornih vozila MAN tuži kinesku kompaniju zbog kopiranja autobusa.

NEOPLAN Bus, proizvođač autobusa firme MAN, tvrdi da je kineska grupacija Zongda ilegalno prekopirala patentom zaštićen dizajn njihovog autobusa "starlajner", saopštio je predstavnik MAN-a.

Potpredsednik nemačke kompanije Franc Nojndlinger kaže da je kopija kristalno jasna i pokazao fotografije dva iznenađujuće slična elegantna autobusa, jedan MAN-ov, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi model Zongde A9. "A9 je kopija jednog od naših vodećih modela", kaže Nojndlinger, naglašavajući da tužba ima za cilj pritisak na Vladu Kine da zaustavi ilegalno prisvajanje intelektualne svojine.

"Starlajner" se ne proizvodi u Kini, a Nojndliger kaže da nema pojma kako su to Kinezi uradili. "Izgleda da su ga prekopirali sa fotografija", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.