Lulz Sekjuriti objavili rat Americi?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2011, 06:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lulz Sekjuriti" objavili rat Americi?

Kancelarija obezbeđenja američkog Senata potvrdila je danas da je kompjuterski sitem tog kongresnog doma tokom vikenda bio na meti hakera i da je naložio pregled svih senatskih veb-sajtova. Odgovornost za ovaj napad preuzela je grupa "Lulz Sekjuriti".

Iako je ovakav upad neuobičajen, on ne predstavlja ugrožavanje bezbednosti mreže Senata, njegovih članova ili osoblja , saopstila je kancelarija.

Grupa američkih i evropskih hakera, pod nazivom "Lulz Sekjuriti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << objavila je da je upala u kompjutersku mrežu Senata.

Oni su u svom saopštenju objavili da ne vole mnogo američku vladu i objavili nekoliko dokumenata, koji nisu poverljive sadržine, ali pokazuju das u hakeri do njih bili u stanju da dođu.

"Lulz Sekjuriti" su takođe poručili: Ovo je malo objavljivanje, samo radi zabave, nekih internih podataka Senata - je li to čin rata, gospodo?

To je direktna aluzija na najave SAD da će na svaki sajber napad iz drugih država odgovoriti vojnom silom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Lulz Sekjuriti" objavili rat Americi?

Izvor: TvojPortal.com, 14.Jun.2011

/Vestionline/ Kancelarija obezbeđenja američkog Senata potvrdila je danas da je kompjuterski sitem tog kongresnog doma tokom vikenda bio na meti hakera i da je naložio pregled svih senatskih veb-sajtova. Odgovornost za ovaj napad preuzela je grupa "Lulz Sekjuriti".. . . Iako je ovakav upad neuobičajen,...

Nastavak na TvojPortal.com...

Hakeri upali u kompjuterski sistem Senata

Izvor: B92, 14.Jun.2011

Kancelarija obezbeđenja američkog Senata potvrdila je danas da je kompjuterski sitem tog kongresnog doma tokom vikenda bio na meti hakera i da je naložio pregled svih sajtova senata...Iako je ovakav upad neuobičajen, on ne predstavlja ugrožavanje bezbednosti mreže Senata, njegovih članova ili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.