Lukašenko položio zakletvu, pa odbacio ekonomske reforme

Izvor: Blic, 06.Nov.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko položio zakletvu, pa odbacio ekonomske reforme

Aleksandar Lukašenko položio je danas zakletvu na mesto predsednika Belorusije, odbacujući pozive za ekonomskim reformama, javio je AP.

On je time, kako navodi američka agencija, ugasio nade za liberalizacijom u zemlji, nakon što je iz zatvora pustio političke zatvorenike.

On je danas kritikovao bolne reforme tržišta koje su 90-tih godina prošlog veka sprovele susedne Rusije i Ukrajina, navodeći da takva politika može dovesti do "revolucije ili građanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rata".

- Mnogo ljudi ovih dana govori o strukturalnoj reformi, ali niko nije spomenuo šta znače te reforme. One znače rušenje političkog sistema, cele vlade Belorusije, podelu i nestajanje države i narodne imovine - rekao je Lukašenko.

Na izborima 11. oktobra, Lukašenko je osvojio 83,5 odsto glasova birača i zadržao mesto šefa države na čijem je čelu 21 godinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lukašenko polozio zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2015

Aleksandar Lukašenko položio je danas zakletvu na mesto predsednika Belorusije, odbacujući pozive za ekonomskim reformama, javio je AP...On je time, kako navodi američka agencija, ugasio nade za liberalizacijom u zemlji, nakon što je iz zatvora pustio političke zatvorenike...On je danas kritikovao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.