Lukašenko ljut: Rusija treba da plati nadoknadu, nafta je bila kontaminirana

Izvor: Vesti-online.com, 12.Maj.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko ljut: Rusija treba da plati nadoknadu, nafta je bila kontaminirana

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kaže da je kontaminiranjem nafte koja se doprema ruskim gasovodom "Družba" nastala ogromna šteta.

Prema njegovim rečima Belorusija očekuje da Rusija plati nadoknadu, prenosi Rojters.

- Trenutno procenjujemo štetu... šteta na cevovodu je ogromna, uključujući i štetu na opremi cevovoda, kao što su pumpe na objektima, kao i na rafinerijama - rekao je Lukašenko.

Objasnio je da nadoknada može da iznosi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stotine miliona dolara i kako se nada da Rusija neće osporavati iznos.

Rusija je krajem prošlog meseca zaustavila tok nafte duž naftovoda "Družba" koji protiče kroz Belorusiju u istočnu Evropu i Nemačku zbog kontaminirane sirove nafte, doprinoseći porastu globalne cene nafte do šestomesečnog maksimuma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.