Lukašenko: Rusija želi da proguta Belorusiju

Izvor: RTS, 14.Feb.2020, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Rusija želi da "proguta" Belorusiju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Rusija na nedavnom sastanku o energetici i integraciji dve ekonomije insistirala na spajanju dve države.
Rusija shvata integraciju kao "gutanje Belorusije", rekao je Aleksandar Lukašenko i istakao da to nije integracija, već inkorporacija. "Nikad neću to prihvatiti", poručio je Lukašenko, preneo je AP.

Istakao je da će se uvek boriti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Belorusija ostane suverena i nezavisna. "Vaš prvi izabrani predsednik neće biti i poslednji", dodao je Lukašenko u saopštenju.
Lukašenko i Putin su se sastali prošlog petka na još jednoj rundi razgovora u Sočiju i nisu uspeli da postignu dogovor, a beloruski predsednik navodi da je Rusija insistirala na spajanju dve države.
Poručio je da će Belorusija početi da uzima energent iz naftovoda "Družba", ako Rusija ne isporuči potrebnu količinu nafte, navela je državna agencija Belta, prenosi Rojters.
Lukašenko je rekao da će razgovori o bliskijim odnosima biti nastavljeni, ali da će na stolu biti samo pitanja integrisanja ekonomija.
Naftovod "Družba" prelazi preko beloruske teritorije i snabdeva Evropu ruskom naftom, uključujući Poljsku i Nemačku.
Spajanje sa Belorusijom mnogi doživljavaju kao strategiju da Putin ostane na vlasti i posle svog predsedničkog mandata koji ističe 2024. godine kao šef nove države, navela je američka novinska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ONI HOĆE DA NAS PROGUTAJU, NIKAD TO NEĆU PRIHVATITI! Lukašenko uputio Putinu oštre reči!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je Rusija na nedavnom sastanku o integraciji dve ekonomije insistirala na spajanju dve države...- Oni shvataju integraciju kao gutanje Belorusije. To nije integracija. To je inkorporacija. Nikad neću to prihvatiti - rekao je Lukašenko,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.