Luiđi di Majo podneo ostavku  na mestu lidera Pokreta pet zvezdica

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luiđi di Majo podneo ostavku na mestu lidera Pokreta pet zvezdica

Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo podneo je ostavku na funkciju lidera Pokreta pet zvezdica usled niza prelazaka poslanika u druge stranke, pada popularnosti i nejasne budućnosti pokreta.
Di Majo je u obraćanju pristalicama u Rimu naveo da je završio svoj posao, da je to kraj jedne ere i izrazio uverenje da će njegov naslednik na toj funkciji povesti stranku napred.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakao da će ostati na funkciji ministra spoljnih poslova, prenosi Rojters.
Analitičari ističu da je pokret Pet zvezdica u krizi u proteklih nekoliko meseci, što je postalo najizraženije promenom koalicionog partnera.
Pokret Pet zvezdica prvo je bio u koaliciji sa strankom desnog centra Ligom, a potom sa Demokratskom partijom.
Italijanski premijer Đuzepe Konte istakao je da poštuje odluku Di Maja, dok je odbacio sugestije da bi njegova ostavka na funkciju lidera pokreta mogla da destabilizuje administraciju. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Di Maio podnio ostavku na mjesto lidera Pokreta pet zvjezdica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2020

Luigi Di Maio podnio je ostavku na mjestu predsjednika italijanskog Pokreta pet zvjezdica uz napomenu da će i dalje ostati potpuno posvećen stranci. Njegova ostavka je najavljena ranije u srijedu 22. januara, no svoju najavu ostavke Di Maio, koji je ujedno ministar vanjskih poslova Italije, je dao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.