Lugovoj kandidat na izborima

Izvor: B92, 16.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugovoj kandidat na izborima

Andrej Lugvoj (Beta)

Moskva -- Andrej Lugovoj, osumnjičen za ubistvo Aleksandra Litvinjenka, učestvovaće na parlamentarnim izborima u Rusiji.

Bivši pripadnik ruske obaveštajne službe, čije izručenje traži Britanija, Andrej Lugovoj, biće jedan od glavnih kandidata na izbornoj listi ekstremno-desničarske Liberalno-demokratske partije na parlamentarnim izborima u decembru u Rusiji.

Lugovoj bi na taj način mogao da dobije imunitet kao član parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde je stranka Vladimira Žirinovskog osvojila sedam odsto glasova na prethodnim izborima za donji dom parlamenta, Državnu dumu.

Britanske vlasti su u nekoliko navrata zatražile izručenje Lugovoja, kao glavnog osumnjičenog za ubistvo bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litvinjenka.

Litvinjenko je otrovan radioaktivnom supstancom - polonijumom 210 u Londonu, gde je preminuo u bolnici.

Žirinovski je juče ruskim medijima rekao da će Lugovoj biti kandidat njegove stranke na predstojećim izborima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.