Lugansk očekuje provokacije od strane kijevskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lugansk očekuje provokacije od strane kijevskih snaga

Grupa ukrajinskih bezbednosnih snaga u vojnoj uniformi u ruskom stilu primećena je blizu kontakt linije u Donbasu, izjavio je portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

Prema njegovim rečima, jedinica je prošlog vikenda stigla u naselje Sčastje koje je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.


Narodna milicija je saopštila da su vojnici dobili specijalno oružje. Maročko je precizirao da u vezi sa tim LNR očekuje provokacije, prenose RIA Novosti.


„Ukrajinske provokacije mogu da posluže kao osnova za diskreditujuću informacionu kampanju usmerenu protiv LNR i Rusije“, istakao je on.


Predstavnik Narodne milicije takođe je rekao da ukrajinske snage nastavljaju da dovlače tehniku na liniju razgraničenja.


Tako su ranije u naselje Sčastje dostavljeni artiljerijsko oružje kalibra 122 milimetara i municija za malokalibarsko oružje. Ustanici navode da će sve to otići na popunjavanje količine municije 53. Specijalne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.


On je precizirao da je značajna količina oklopne tehnike razmeštena u šumi u selu Grečišino. Oko njega dežuraju vojne patrole. Maročko je takođe istakao da ukrajinske snage koriste sredstva za radio-elektronsku borbu kako bi sakrile naoružanje od dronova Specijalne posmatračke misije OEBS-a, što narušava mandat međunarodne misije.


U vezi sa tim Narodna milicija pozvala je predstavnike Specijalne posmatračke misije OEBS-a da intenziviraju vazdušno nadgledanje kako bi odredili lokaciju zabranjenog oružja i osigurali njegovo povlačenje na svoje ranije položaje.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.