Lov na turske trgovce ljudskim organima

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lov na turske trgovce ljudskim organima

23.01.2011. - Protiv Sonmeza je i ranije vođen postupak

U Turskoj je otvorena istraga protiv grupe osoba osumnjičenih da su se organizovano bavile trgovinom ljudskim organima.

U operaciji koja je pokrenuta u više gradova osumnjičeno je najmanje 12 osoba od kojih su se dve već našle u pritvoru, javila je privatna novinska agencija Dogan.

Prema prvim otkrićima, ljudski organi su kupovani za sumu od 10.000 do 15.000 lira (jedan evro 1,90 lira), a prodavani >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << po duplo višoj ceni. Vađenje i presađivanje organa je, kako se sumnja, obavljano u privatnim klinikama u Ankari, Istanbulu i Antaliji.

Ovo nije prvi put da se u Turskoj pokreće istraga protiv osoba koje se bave trgovinom ljudskim organima. Pre dve godine na udaru se našao i istanbulski hirurg Jusuf Sonmez, koji je sada osumnjičen da je bio pripadnik grupe koja se tim poslovima bavila i privatnoj klinici "Medikus" u Prištini.On to demantuje, iako priznaje da je jedno vreme boravio na Kosovu.

Sonmez je i u istrazi, koja je ranije protiv njega vođena i u Turskoj, oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.