Loše vreme obustavilo potragu za žrtvama

Izvor: RTS, 31.Dec.2014, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše vreme obustavilo potragu za žrtvama

Loše vreme ometa potragu za telima putnika aviona malezijske kompanije "Er Azija", a delovi olupine se zbog jakih struja sve više udaljavaju od mesta pada aviona. Читај ми!

Svet 1 Loše vreme obustavilo potragu za žrtvama

2 Zeman: Nisam Putinov prijatelj ni ruski sluga

3 Palestinci najavljuju nove poteze

4 Stoun: "Otisci prstiju" CIA na puču u Kijevu

5 "Ujedinjeni u odbrani mira i evropskih vrednosti"

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada su nađena tela sedam žrtava, među kojima jedne stjuardese, ali potraga za ostalim žrtvama je u velikoj meri ograničena zbog jake kiše, vetra i gustih oblaka, prenosi Beta.

Ronioci danas nisu mogli da nastave potragu u Javanskom moru, helikopteri su, takođe, obustavili akcije, jedino su još brodovi pretraživali to područje.

Na slikama sa sonara vide se veliki delovi aviona, koji se pomeraju zbog jakih morskih struja.

"Izgleda da su se svi delovi olupine koji su nađeni pomerili više od 50 kilometara od jučerašnje lokacije. Očekujemo da će se tela pojaviti na plažama", izjavio je koordinator operacija za spasavanje i potragu na ostrvu Borneo Sunarbovo Sandi.

Avion sa 162 putnika nestao je u nedelju ujutro, na pola puta od Surabaje, drugog po veličini grada u Indoneziji, do Singapura.

Pilot je pre prekida komunikacije s kontrolom aviosaobraćaja tražio da uzdigne avion zbog olujnih oblaka, što mu nije odobreno, ali još nije poznat tačan uzrok pada aviona.

U potrazi za nestalim avionom učestovalo je više desetina aviona, brodova i helikoptera iz više zemalja.

Indonežanski meteorolozi predviđaju pogoršanje vremenskih prilika i još padavina sve do petka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.