Londonu preti šamar

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Dec.2009, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Londonu preti šamar

TEHERAN - Iranski zvaničnici pozvali su juče britanskog ambasadora u Teheranu da bi izrazili nezadovoljstvo zbog mešanja Velike Britanije u unutrašnje poslove Irana. „Ukoliko Britanija ne prestane da priča gluposti, dobiće šamar preko usta“, oštro je zapretio iranski ministar spoljnih poslova Manučer Motaki na konferenciji za novinare koju je prenosila iranska državna TV s prevodom na engleskom, javio je Rojters, a preneo Tanjug. Motaki tvrdi da su poslednji sukobi u Teheranu, u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je ubijeno najmanje osam proreformskih demonstranata, podstaknuti i potpomognuti sa Zapada.

Na desetine hiljada vladinih pristalica okupilo se juče širom Irana pozivajući na kažnjavanje opozicionih lidera zbog izazivanja nereda posle spornih predsedničkih izbora u junu, prenela je iranska državna TV. Protesti su započeli spontano. Predsednik parlamenta Ali Laridžani zatražio je hitno hapšenje organizatora antivladinih protesta. „Identifikovati, uhapsiti i odlučno kazniti one koji vređaju veru“, kazao je on. Iranska dobitnica Nobelove nagrade za mir Širin Ebadi izjavila je da je obaveštajna služba uhapsila njenu sestru.

Iran dobro zna da Engleska i Amerika hoce da urade u Iranu iso sto i u Iraku.Zbog ovakvih incidenata Pljackasi ne mogu da udare na Iran koji planiraju vec 5 godina.Ko izaziva incidente nije vazno ali ti incidenti pomazu Iranu da ne bude bombardovan atomskim oruzjem ukradenim iz Rusije.Do sada je islo sve po redu ali ne onako kako su "ptice grabljivice" zelele.Rat u Iraku nne jenjava , Avganistan , iako bogat opijatima ne ide po planu .Vojnici ginu sve vise i vise a rat kosta takodje vise nego sto pljackasi sveta zele da potrose.Iran je trebao da bude unisten jos pre 4 godine ali ni to ne ide po planu a Rusija je glavni zalogaj i najbogatiji.Ovo je najvece iskusenje covecanstva .Da li bi isli u rat za 10000 dolara mesecno ?Mnogi bi rekli ...isao bi i za upola manje .Da li bi ubijali decu po selima i zene za te pare.?Tu treba da se ispita moral danasnje civilizacije.Rat je nista nego biznis gde vojnici dobijaju neke pare koje su za njih velike a ustvari ratuju7 za veliko bogastvo nekoga u senci .Doslo je vreme da se kaze NE ubijanju dece po svetu radi necije pohlepe.Mozda tada svet postane bolje mesto za zivljenje.Ovako je civilizacija otisla toliko unazad nda i bez djavola postajemo gori i od te nemani.Zbog cega mladi idu u rat u Avganistan?Da li stvarno veruju da se Amerika i Engleska brani od te siromasne drzave ?Ko u to verujue stvarno vise nije ljudsko stvorenje nego antena preko koje moze da se emituje svaka laz.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.