London: Sud odbacio pokušaj prekida prodaje oružja Rijadu

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Sud odbacio pokušaj prekida prodaje oružja Rijadu

Viši sud u Londonu odbacio je juče tvrdnju aktivista da britanska prodaja oružja Saudijskoj Arabiji u vrednosti od više milijardi funti treba da bude zaustavljena, jer se to oružje koristi u Jemenu u suprotnosti s međunarodnim humanitarnim pravom.

Presudu su osudile grupe aktivista i humanitarne organizacije, ali ju je pozdravila britanska vlada, prenosi Rojters.

"Pozdravljam današnju presudu Višeg suda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ona pokazuje da mi u ovoj zemlji zaista imamo jedan od najstrožijih režima za kontrolu izvoza", rekla je britanska premijerka Tereza Mej u parlamentu odgovarajući na pitanje šta misli o presudi.

Nevladina organizacija "Kampanja protiv trgovine oružjem" tražila je da se izda nalog da se blokiraju licence za izvoz za bombi koje se proizvode u Britaniji, borbenih aviona i druge municije za koje tvrde da koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koristi u kampanji protiv Huta, koje podržava Iran, u građanskom ratu u Jemenu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Britanski sud odobrio prodaju oružja Rijadu

Izvor: SandzakPress.net, 11.Jul.2017

Nevladina organizacija tražila je zaustavljanje prodaje oružja vrijednog milijarde funti jer se ono koristi u Jemenu. Viši sud u Londonu odbacio je u ponedjeljak tvrdnju aktivista da britanska prodaja oružja Saudijskoj Arabiji u vrijednosti od više milijardi funti treba biti zaustavljena jer...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.