Lomača umesto američkog sna

Izvor: Vesti-online.com, 22.Sep.2018, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lomača umesto američkog sna

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Blumingtona, u američkoj državi Ilinois, poginuli su Mladen Petrović (32) i Aleksandar Sokolski (31), obojica iz Kraljeva. Kako prenose američki mediji, u sudaru dva kamiona poginule su tri osobe u blizini mesta Hadson.

Do udesa je došlo kada je vozač kamiona izgubio kontrolu, probio bankinu i prešao u drugu traku i direktno se sudario sa drugim kamionom. Jedan od očevidaca nesreće je Rajan Lanam, koji je vozio svoju devojku Nikol na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << posao, dodaju mediji.

- Odjednom se začula stravična eksplozija, najveća koju sam ikada video u životu. Ne mogu da verujem da nijedan od kamiona nije cisterna, jer je baš snažno odjeknulo - kaže Lanam za lokalne medije.

On je zaustavio auto i prišao da pomogne, ali je vatra već zahvatila kamione.

- Sve se desilo veoma brzo, bilo je veoma vruće. Bio sam na pet metara od mesta nesreće i vrućina je bila neizdrživa. Strašno mi je i da pomislim da su se u deliću sekunde ugasila tri života - dodao je ovaj očevidac za američke medije.

Od posledica sudara poginula su dvojica Srba, a o identitetu treće žrtve za sada ne postoje informacije.

- Kao kod svake nesreće u kojoj ima ljudskih žrtava, naše misli su sa njihovim porodicama. Želeli bismo da je ishod drugačiji, ali zahvaljujemo se ekipi vatrogasaca koja je odmah reagovala - izjavio je Šon Hil, pomoćnik šefa vatrogasne službe Hadson.

Sudeći po fotografijama sa lica mesta, najmanje jedan od kamiona se zapalio. Saobraćaj je morao da bude preusmeren kako bi ekipe mogle da raščiste ostatke kamiona sa auto-puta.

Nedavno je još jedan Srbin stradao na sličan način, kada je Beograđanin Nemanja Spasić (29) poginuo maja 2018. godine u nesreći dok je vozio kamion kroz Teksas.

Do stravične nesreće je došlo kada je jedan automobil krenuo suprotnom trakom na auto-putu. Izbegao je sudar sa autom koji je išao u susret, ali se zatim sudario sa cisternom, koja je skrenula u suprotnu traku i udarila u kamion koji je vozio Spasić. On i vozač drugog kamiona poginuli su na licu mesta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.